ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πόσα πλήρωσαν φέτος σε κατασχέσεις και ρυθμίσεις οι φορολογούμενοι

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Μπορεί κάθε μήνα να αυξάνεται το ποσό των φόρων που δεν πληρώνουν έγκαιρα οι φορολογούμενοι, αλλά την ίδια ώρα αυξάνεται συνεχώς και το ποσό που πληρώνουν αναγκαστικά μέσω κατασχέσεων ή οικειοθελώς και εντόκως μέσω ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης. Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι αποκαλυπτικά της αφαίμαξης που υφίστανται οι φορολογούμενοι.

Όχι μόνο αυτών που μπορούν και πληρώνουν τον λογαριασμό της υπερφορολόγησης αλλά και αυτών που δεν μπορούν και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις και συνεχείς ρυθμίσεις φορολογικών οφειλών.

Ειδικότερα:

- από την αρχή του έτους και έως το τέλος Μα:iου εισέρρευσαν στα ταμεία της φορολογικής διοίκησης από παλιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικά 2,35 δισ. ευρώ

- οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που εισπράχθηκαν, δηλαδή οφειλές που δημιουργήθηκαν εντός του 2018, ανήλθαν σε 797 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, το ποσό αυτό είναι πολύ περιορισμένο σχέση με τις συνολικές νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν εντός του έτους. Συγκεκριμένα, στο 5μηνο Ιανουαρίου- Μαΐου έχουν δημιουργηθεί 4,76 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές

- οι παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές που εισπράχθηκαν, δηλαδή οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και το τέλος του 2017, ανήλθαν έως το Μάιο στα 1,55 δισ. ευρώ

- συνολικά την τριετία 2015-2017 οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει για καθυστερούμενες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση το αστρονομικό ποσό των 14,2 δισ. ευρώ! Με άλλα λόγια τα τελευταία τρία χρόνια οι φορολογούμενοι πλήρωναν ετησίως μέσω κατασχέσεων και ρυθμίσεων το ποσό των περίπου 4,7 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν δυο φορές τον ετήσιο ΕΝΦΙΑ.

Ρυθμίσεις- κατασχέσεις

Οι ρυθμίσεις και οι κατασχέσεις και κυριότεροι τρόποι είσπραξης οφειλών προηγουμένων ετών. Η πιο διαδεδομένη ρύθμιση οφειλών είναι αυτή των 100 δόσεων. Μπορεί να μην προσφέρεται πλέον ως επιλογή, ωστόσο, περισσότεροι από 400.000 φορολογούμενοι την εξυπηρετούν καταβάλλοντας τις μηνιαίες δόσεις τους. Η επιλογή που παρέχεται πλέον στους φορολογούμενους είναι η πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 (για έκτακτες οφειλές) μηνιαίων δόσεων.

Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης είναι αυτά που επιβάλλονται σε όσους δεν πληρώνουν και δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους. Περίπου 1,2 εκατ. φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με το κυριότερο από αυτά να είναι η κατάσχεση των υπολοίπων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πηγή: capital.gr

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Οικονομία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video