ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σύννεφο πάει η φοροδιαφυγή, σκεπασμένη με… πετσετάκι η ταμειακή μηχανή

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ-ΝΗΣΙΑ

Περίμεναν να πιάσουν… τον Μάη ορισμένοι μαγαζάτορες, την Πρωτομαγιά στις Κυκλάδες, όμως τους “έπιασε” η ΑΑΔΕ, αφού δεν περίμεναν να ξεκινήσουν τόσο νωρίς οι έλεγχοι και έτσι δεν έκαναν τον κόπο, ούτε να ξεσκεπάσουν τις ταμειακές, πόσο μάλλον να τις χρησιμοποιήσουν!

Έτσι, “το φυσάνε και δεν κρυώνει” δεκάδες επιχειρήσεις σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο, αφού τελικά εισέπραξαν ένα “λουκέτο” από την εφορία.

Φαίνεται πως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο… ή μάλλον χωρίς τους εφοριακούς, που έφθασαν αιφνιδιαστικά από τις Δ.Ο.Υ. Ρόδου και Σύρου, κρατώντας ακόμα και… μαγιάτικο στεφάνι για να περάσουν απαρατήρητοι.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, καθώς ειδικά στη Σαντορίνη τους έπιασαν στον ύπνο: σύνολο παραβάσεων 93 σε 26 επιχειρήσεις, από συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. Ρόδου.

Από τις 26 περιπτώσεις, επιβλήθηκε η προβλεπόμενη ποινή του 48ωρου “λουκέτου” σε πέντε επιχειρήσεις, ενώ στις υπόλοιπες διαπιστώθηκαν από 1 έως 10 παραβάσεις.

Μεταξύ των επιχειρήσεων στις οποίες μπήκε προσωρινό “λουκέτο”, στη κεντρική πλατεία στα Φηρά, ήταν ένα εστιατόριο, ένας φούρνος και ένα κέντρο διασκέδασης.

Ειδικά ο φούρνος στα Φηρά έχει τη δική του ιστορία. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο ημερήσιος τζίρος του φτάνει στις 20.000 ευρώ κι έτσι το 48ωρο “λουκέτο”… έτσουξε πολύ. Πώς έγινε το “ντου”; Οι εφοριακοί ήταν στημένοι απέναντι και παίζοντας υποτίθεται τάβλι, “έκοβαν κίνηση” τι γίνεται εντός του καταστήματος. Μόλις διαπίστωσαν ότι ο επιχειρηματίας “ξεχνούσε” συστηματικά να κόβει απόδειξη, έκαναν την έφοδο.

Το ασιατικό εστιατόριο, που βρίσκεται εκεί κοντά, διεκδικεί πάντως …δάφνες πρωτοτυπίας, αφού όχι απλώς δεν έκοβε αποδείξεις, αλλά είχε επιμελώς σκεπασμένη την ταμειακή με ένα ωραιότατο… πετσετάκι, για να μη σκονίζεται! Φυσικά, όταν έγινε ο έλεγχος, εμφάνισε μηδενικό τζίρο.

Στη Μύκονο η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη: σε 12 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 62 παραβάσεις και σε μία ειδικά επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ σε εστιατόριο και  ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης στη Νάξο επιβλήθηκε πρόστιμο 1.380 ευρώ για μη έκδοση 16 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Συνολικός απολογισμός 3ημέρου, από 30/4 έως 2/5: 156 παραβάσεις κι έπεται συνέχεια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο φετινός σχεδιασμός θερινών ελέγχων με κωδική ονομασία “Αργοσαρωνικός 2”, προβλέπει 53.000 εξορμήσεις σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι 19.000 θα γίνουν σε νησιά.

Το στοιχείο που διαφοροποιεί τους φετινούς ελέγχους, από τους περσινούς, είναι η μεγαλύτερη στόχευση με βάση και τα αποτελέσματα των εξορμήσεων του 2017 (follow up), ενώ θα επεκταθούν και σε άλλες δραστηριότητες, όπως τα εμπορικά καταστήματα.

ΠΗΓΗ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Οικονομία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video