ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

COSMOTE-Ekpaideutiki-Rompotiki-Olimpiada-Costa-Rica2017

Για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς πείνα και φτώχεια, θα διαγωνιστούν μαθητές από όλον τον κόσμο στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.OTM 2018 (World Robot Olympiad), που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2018 στην Ταϊλάνδη, με θέμα  «Food Matters».

Στην Ελλάδα, τον διαγωνισμό για την ανάδειξη των μαθητών της ελληνικής αποστολής, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα, διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

COSMOTE-Olympiada-Ekpaidevtikis-Rompotikis-2018-1

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι μαθητές από όλη την Ελλάδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018, στην ιστοσελίδα του WRO Hellas (www.wrohellas.gr).

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ρομποτικές κατασκευές σχετικές με την καλλιέργεια, τη διανομή και την κατανάλωση της τροφής. Με οδηγό τον Στόχο των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, «Zero Hunger», τα παιδιά θα πρέπει να σκεφτούν νέους καινοτόμους τρόπους που θα βελτιώσουν τη διατροφική αλυσίδα και θα συμβάλουν στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας στον πλανήτη. Ο τελικός του ελληνικού διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, αφού ολοκληρωθούν οι περιφερειακοί διαγωνισμοί σε όλη τη χώρα.

Η COSMOTE, για ακόμη μία χρονιά, στηρίζει την Εκπαιδευτική Ρομποτική, στο πλαίσιο των δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί, επενδύοντας στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την εκπαίδευση των νέων, με όραμα να συμβάλει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

COSMOTE-Olympiada-Ekpaidevtikis-Rompotikis-2018-2

Η χώρα μας έχει μέχρι σήμερα δύο ολυμπιακές διακρίσεις στην World Robot Olympiad. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διεθνή διοργάνωση αφιερωμένη στην επιστήμη, στην τεχνολογία και στην εκπαίδευση, που συγκεντρώνει μαθητές και νέους από όλον τον κόσμο. Στόχος είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της επίλυσης προβλημάτων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Οικονομία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video