ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Υποστήριξη των νέων στοχεύοντας στην κοινωνική τους ένταξη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, η δεύτερη διακρατική συνάντηση των εταίρων  του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο: CREUS: Ανάπτυξη και ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των μειονεκτούντων νέων μέσω της δημιουργικής, μη τυπικής μάθησης σε μη συμβατικούς χώρους, στο οποίο ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» συμμετέχει ως εταίρος.

Σκοπός του Ευρωπαϊκού προγράμματος CREUS, είναι η κατάλληλη υποστήριξη των νέων ανέργων ηλικίας 16-24 ετών και η ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους, όπως είναι η ικανότητα μάθησης και ανάληψης πρωτοβουλιών, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής, πολιτισμικής και οικονομικής τους ένταξης, ώστε να ανταποκριθούν στις σημερινές ποικίλες και απρόβλεπτες ανάγκες επαγγελματικής εξέλιξης.

Στο πλαίσιο λοιπόν του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε στις 17-18 Μαΐου 2018 στη Λάρισα, η δεύτερη διακρατική συνάντηση των εταίρων, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων από Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ολλανδία.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης και έπειτα από έρευνα που διεξήχθη σε διάστημα τριών μηνών (Δεκ.2017 – Φεβρ.2018) σε 5 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ολλανδία), παρουσιάστηκαν τα ευρήματα σχετικά με τις τάσεις της μη τυπικής εκπαίδευσης  και των οργανισμών του δημιουργικού τομέα στην κοινωνική ένταξη των νέων, στην Ευρώπη. Απώτερος σκοπός της συνάντησης ήταν να καθοριστούν οι σωστές βάσεις προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα κατάρτισης για την απόκτηση εκείνων των βασικών γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που χρειάζεται να εφοδιαστούν οι νέοι, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής, πολιτισμικής και οικονομικής τους ένταξης.

Για τον σκοπό αυτό, παράλληλα με την διακρατική συνάντηση, πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική δραστηριότητα (16-18 Μαΐου), στην οποία συμμετείχαν νέοι, ηλικίας 18-24 ετών προερχόμενοι από τις χώρες-εταίρους, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, μέσω διαδραστικών και βιωματικών τεχνικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία της μη τυπικής μάθησης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Οικονομία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video