ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τελετή αποφοίτησης για σπουδαστές της Ακαδημίας Σίτου ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ

Ακαδημια Σιτου MELISSA

Μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση και του τρίτου έτους λειτουργίας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 η 3η Τελετή Αποφοίτησης των σπουδαστών της. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δρ. Νικόλαος Δαναλάτος, Πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας Φ.Π.Α.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο γεωπόνος-μελετητής κ. Ιωάννης Περουλάκης καθώς και πλήθος πανεπιστημιακών, επιχειρηματιών, συνεργατών και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Η εκπαίδευση στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΙΤΟΥ συνίσταται στην παροχή θεωρητικών αλλά και πρακτικών γνώσεων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας, την αύξηση της παραγωγής και τη μείωση των κοστολογίων στην παραγωγή σκληρού σίτου. Κατά τα 3 χρόνια λειτουργίας της, έχουν αποφοιτήσει από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΙΤΟΥ 120 νέοι αγρότες οι οποίοι έχουν εμπλουτίσει  τις γνώσεις τους σχετικά με τις ορθές πρακτικές καλλιέργειας του σκληρού σιταριού, την ενδεδειγμένη χρήση λιπασμάτων και μηχανημάτων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη σωστή κοστολόγηση. Επιπλέον, οι αγρότες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ λαμβάνουν καθημερινά συμβουλευτικές υπηρεσίες από τους Γεωπόνους της εταιρίας καθώς και από τους Καθηγητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης επί τόπου στο χωράφι.

Σημαντική διαφορά φέτος προκύπτει με την χορηγούμενη υποτροφία σε έναν εκ των σπουδαστών-παραγωγών. Ο φετινός υπότροφος θα φοιτήσει στο νέο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με σπουδές διάρκειας δυο ετών. Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ αγροδιατροφικού τομέα, δικαιούνται επιπλέον μοριοδότησης στα σχέδια βελτίωσης, καθώς και στην ένταξή τους στα προγράμματα Νέων Αγροτών. Η μοναδικότητα του ΙΕΚ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής έγκειται στο γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις της παρέχουν τη δυνατότητα κατάρτισης τόσο στον αγρό σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής όσο και στις αίθουσες διδασκαλίας κι εργαστήρια.

Ο υπεύθυνος της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ κ. Δημήτρης Μπακοδήμος δήλωσε σχετικά: «Είμαι  ιδιαίτερα  χαρούμενος  που  για  τρίτη  συνεχή  χρονιά  η  Ακαδημία μας, σταθερή  στο  ετήσιο  ραντεβού  της  διοργανώνει  την  τελετή  αποφοίτησης  στις  εγκαταστάσεις  της  στη  Λάρισα. Είναι  το  τέλος  μιας  ακόμη  δημιουργικής  χρονιάς  και  η  αρχή  της  επόμενης  σιτικής  περιόδου.  Άλλοι  20  συνεργάτες-παραγωγοί  ολοκλήρωσαν  επιτυχημένα  το  πρόγραμμα  και  παρέλαβαν  τον  σχετικό  τίτλο.  Επίσης, συνεχίζεται  και  μάλιστα  ενισχύεται το  πρόγραμμα  της χορηγούμενης υποτροφίας  σε  έναν  από  τους  σπουδαστές.  Συνεχίζουμε  σταθερά  την  προσπάθεια  αναβάθμισης  της  ελληνικής  παραγωγής. Εύχομαι  σε  όλους  καλές  σοδειές!»


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Οικονομία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video