ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΔΕΗ: Πώς δεν θα χάσετε την έκπτωση 15% λόγω ΕΛΤΑ

ΔΕΗ

Πολλοί πελάτες της ΔΕΗ που είχαν την ατυχία να πληρώσουν μέσω ταχυπληρωμής στα ΕΛΤΑ το λογαριασμό ρεύματος, διαπίστωσαν το τελευταίο διάστημα ότι η πληρωμή τους δεν έχει καταχωρηθεί και άρα εμφανίζονται ως οφειλέτες. Το φαινόμενο αυτό είχε γνωστοποιηθεί ξανά τον Ιούνιο του 2017 όταν έγινε γνωστό ότι οφείλεται ποσό ύψους 19,5 εκ. ευρώ. Περίπου το ίδιο ποσό εμφανίζονται τα ΕΛΤΑ να έχουν παρακρατήσει από πληρωμένους λογαριασμούς και αυτήν την περίοδο. Το θέμα καταγγέλθηκε πρόσφατα στη Βουλή, με την επισήμανση ότι έτσι τελικά χάνουν οι καταναλωτές την έκπτωση συνέπειας 15%, επιβαρύνονται με τόκους καθυστερήσεων και ακόμη απειλούνται με διακοπή ηλεκτροδότησης, ενώ έχουν πληρώσει κανονικά τους λογαριασμούς τους.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να αποφύγουν τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία και τα επιπλέον έξοδα, οι πελάτες της ΔΕΗ που έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος μέσω ΕΛΤΑ, θα πρέπει να υποστούν μια άλλη ταλαιπωρία και να πάνε στο κοντινότερο υποκατάστημα της ΔΕΗ. Εκεί με την απόδειξη της πληρωμής από τα ΕΛΤΑ, έχει δοθεί γραμμή από την εταιρεία να γίνεται διασταύρωση των ημερομηνιών και στη συνέχεια να μη θεωρείται πλέον ληξιπρόθεσμος οφειλέτης να «ασπρίζει” το μητρώο του και να δικαιούνται εκ νέου την έκπτωση 15%.

Αντίθετα όσοι δεν μεταβούν στα υποκαταστήματα ή έχουν χάσει το απόκομμα της ταχυπληρωμής θα πρέπει να περιμένουν πότε τα ΕΛΤΑ θα πληρώσουν τα χρήματα στη ΔΕΗ.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη φορά που ήρθε το θέμα επισήμως στη δημοσιότητα ήταν τον Απρίλιο του 2017 όταν η διοίκηση της ΔΕΗ έστειλε εξώδικο στα ΕΛΤΑ για το ίδιο θέμα. Βεβαίως για να σταλεί το εξώδικο, είχαν προηγηθεί και άλλες περιπτώσεις ασυνέπειας και αδικαιολόγητης παρακράτησης χρημάτων των καταναλωτών της ΔΕΗ, από τα ταχυδρομεία.

Αυτή η ασυνέπεια πάντως δεν εμπόδισε τη ΔΕΗ και τη διοίκησή της να υπογράψει δύο μήνες πριν, το Φεβρουάριο του 2017, σύμβαση για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών περισυλλογής, διαλογής, διακίνησης και διανομής των λογαριασμών της εταιρείας με τα ΕΛΤΑ. Τότε η ΔΕΗ κατέβαλε στα ΕΛΤΑ 21.004.980 ευρώ. Η σύμβαση έληξε στις 4 Μαρτίου ενώ η ΔΕΗ έχει δικαίωμα προαίρεσης για παράτασή της κατά ένα ακόμη έτος.

Τέλος να σημειωθεί ότι τα ΕΛΤΑ δραστηριοποιούνται ως προμηθευτές στη λιανική του ρεύματος, είναι δηλαδή ανταγωνιστές της ΔΕΗ, ενώ στο παρελθόν οι δύο εταιρείες είχαν συνεργαστεί, με τη ΔΕΗ να παράσχει τεχνικές συμβουλές για την είσοδο των ταχυδρομείων στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

ΠΗΓΗ:


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Οικονομία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video