ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Bloomberg για Ιβάν Σαββίδη: Ο οπλοφόρος που μπήκε σε γήπεδο μόλις έγινε δισεκατομμυριούχος

ΣΑΒΒΙΔΗΣ

«Αυτή είναι μια εβδομάδα που θα θυμάται ο Ιβάν Σαββίδης», αναφέρει το Bloomberg, σε δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Ρώσος με το όπλο που εισέβαλλε σε γήπεδο μόλις έγινε δισεκατομμυριούχος» που αναφέρεται στην εξαγορά της Donskoy Tabak από την Japan Tobacco International.

Το Bloomberg σημειώνει ότι ο ΠΑΟΚ είναι αντιμέτωπος με βαριά πρόστιμα, αλλά η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή μπορεί να μαλακώσει το «χτύπημα». Το δημοσίευμα αναφέρεται στο γεγονός ότι η Japan Tobacco Inc. συμφώνησε στην εξαγορά της Donskoy Tabak του κ. Σαββίδη για 1,6 δισ. δολάρια, «ένα υψηλό ποσό σε μια εποχή που η Ρωσία παίρνει μέτρα κατά του καπνίσματος, μεταξύ άλλων της αύξησης φόρου που σχεδιάζει για τα τσιγάρα και την προτεινόμενη απαγόρευση πώλησης σε όποιον έχει γεννηθεί μετά το 2015», σχολιάζει το Bloomberg.

Η μεταβίβαση της εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2018 και θα ανεβάσει την περιουσία του Ιβάν Σαββίδη στα 1,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα κάνει αναφορά στο βιογραφικό του επιχειρηματία και το γεγονός ότι μετά την θητεία του στον στρατό άρχισε να εργάζεται στην καπνοβιομηχανία του Ροστόφ, της οποίας τον έλεγχο απέκτησε το 1993.

«Ο Σαββίδης ξεχώρισε γιατί ήταν πιο επιθετικός και πιο επιτυχημένος ανάμεσα στους Ρώσους παραγωγούς, εξερευνώντας τις διεθνείς αγορές και με την εισαγωγή των τσιγάρων με γεύσεις, από irish coffee, μέχρι ρούμι. Η Donskoy Tabak πουλάει περίπου το 30% των τσιγάρων της σε ξένες χώρες, ανάμεσά τους η Αίγυπτος και η Υπερδνειστερία, μία αποσχιθείσα περιοχή ανάμεσα στην Ουκρανία και την Μολδαβία, σύμφωνα με τον Μαξίμ Κορόλεφ, που είναι επικεφαλής της εταιρείας βιομηχανικών ερευνών Russkiy Tabak.

Η Donskoy Tabak ιδρύθηκε το 1857 και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας, κατέχοντας το 7% της αγοράς και με κέρδη 278 εκατ. δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Japan Tobacco.

Πέρα από αυτή την εταιρεία, ο κ. Σαββίδης έχει και επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος και συσκευασίας, που τις διαχειρίζεται η μητρική εταιρεία Agrocom Group. Η Atlantis-Pak που του ανήκει είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πλαστικής συσκευασίας στη Ρωσία, για τις βιομηχανίες παραγωγής κρεάτων και τυριών. Επίσης, έχει τον έλεγχο της RKZ-TAVR- παράγει αλλαντικά- και της Akva-Don, εμφιάλωσης νερού.

Το δημοσίευμα του Blomberg συνεχίζει αναφέροντας ότι ο κ. Σαββίδης συγκεντρώνει περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, αποκτώντας τον έλεγχο του ΠΑΟΚ το 2012 και αγοράζοντας την ΣΕΚΑΠ ένα χρόνο αργότερα. Επίσης υπενθυμίζει ότι ήταν μέλος της κοινοπραξίας που αγόρασε τον ΟΛΘ, όπως και ότι έχει αποκτήσει ΜΜΕ.

«Ο Σαββίδης έγινε αγαπητός στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου και έλαβε τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα το 2013, ένα χρόνο αφότου ανέλαβε τα χρέη της ομάδας. Αλλά σόκαρε τους θεατές την περασμένη εβδομάδα, όταν έκανε έφοδο στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί για απόφαση του διαιτητή, ενώ είχε όπλο και ήταν περιτριγυρισμένος από σωματοφύλακες», σημειώνει το Bloomberg, που καταλήγει υπενθυμίζοντας τη δήλωση με την οποία ο κ. Σαββίδης ζήτησε συγγνώμη για αυτή την πράξη του.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Οικονομία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video